Kotikaupunkipolku

Kotikaupunkipolkuun on koottu kaupunginosalle tyypillisiä kohteita eri aikakausien rakentamisesta ja mielenkiintoisista paikoista, jotka liittyvät alueen historiaan, luontoon, kulttuuriin ja henkilöihin. Konalan kotikaupunkipolku liittyy osaltaan kaupunkiseudun vastaaviin reitteihin Helsingissä Pitäjänmäen ja Malminkartanon suuntaan sekä Vantaan ja Espoon alueelle jatkuviin reitteihin. Reitistö palvelee täten myös koko kaupunkiseudun nähtävyyksistä kiinnostuneita asukkaita ja alueella vierailevia.

Konalan kotikaupunkipolku on hyvä tapa tutustua kaupunginosaamme kävellen. Se soveltuu sekä uusille että myös vanhoille asukkaille ja pyrkii osaltaan sitouttamaan asukkaita kotiseutuumme. Kohteita on yhteensä 33 kpl, jotka sijoittuvat kahden reitin varrelle. Eteläisen 4,1 km pituisen reitin varrella on vanhempaa rakennuskantaa ja erilliskohteita ja mm vuoden 2010 ympäristötaideteokseksi valittu Denise Zieglerin: Kolme aitaa. Pohjoisen 5,2,km pituisen reitin varrella on sekä uudempia esimerkkejä ”tiivis-matala” rakentamisesta Hilatien, Riukuharjun ja Lehtovuoren alueilla sekä luontokohteita ja näköalapaikkana Malminkartanon rajalla Helsingin korkein maastokohta, Malminkartanonhuippu.

Kohteita kuvaavan tekstin yhteyteen on lisätty erillisiä tietolaatikoita ja linkkejä verkkosivuille, josta on saatavissa lisätietoja kohteista kiinnostuneille lukijoille.

Konalan kotikaupunkipolku on laadittu vuoden 2012 aikana ja sen koostamiseen ovat osallistuneet Pauli Saloranta, Jukka Leinonen, Elina Pietikäinen, Tiina Raivikko ja Heikki Leppänen. Hanketta ovat tukeneet Helsingin kaupungin Lähiöprojekti ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.

Kotikaupunkipolku PDF-tiedostoina: