KEHITTÄMINEN

Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuus järjestettiin nettitilaisuutena 27.10.2021

Helsingin kaupunki järjestää kaupunkiympäristöasioihin keskittyvän Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuuden verkossa 27. lokakuuta. Toivon, että voit välittää järjestönne viestintäkanavissa jäsenillenne ja paikallisissa kanavissa alueenne asukkaille tiedon asiasta. Kiitos yhteistyöstä!

Alla perusinfo illasta sekä linkit, joita voi jakaa.

Etukäteen kysymyksiä voi jättää Kerrokantasi -verkkopalveluun 13.10. asti: https://kerrokantasi.hel.fi/ulhsyksy2021

Tarkka päivittyvä ohjelma ja liittymislinkit sekä mm. teknisiä ohjeita löytyy Helsingin kaupungin verkkosivulta hel.fi/asukastilaisuudet > 27.10. Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuus.

Facebook -tapahtuma: https://www.facebook.com/events/267458871906239/

Tapahtumakalenteri: https://linkedevents.hel.fi/fi/events/edit/helsinki:af56rcdlay?text=Uutta+L%C3%A4nsi-Helsinki%C3%A4&returnPath=%2Fsearch


Infovideo osallistumisesta kaupunkiympäristön asioihin: https://www.youtube.com/watch?v=tioar8XgYpE&t=3s


Tietoa tilaisuudesta:

Tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertovat lyhyiden esitysten avulla Länsi-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee ja mitä uutta se aikoo rakentaa. Tilaisuuden aiheita ovat asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet.

Illan aikana käymme läpi Kuninkaantammen, Malminkartanon, Kannelmäen, Konalan, Pitäjänmäen, Lassilan, Munkkivuoren ja Pikku Huopalahden ajankohtaisia asioita. Parin minuutin tilannekatsaus on tulossa myös Läntisen bulevardikaupungin suunnittelun aikataulusta. Länsi-Haagan keskustelua herättäneen alueen kaavoitusta on tarkoitus esitellä keväällä 2022 koska siitä ei ole nyt uutta kerrottavaa.

Tilaisuudessa voit kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta silloin, kun kyseistä aluetta illassa esitellään. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman moniin kysymyksiin. Voit olla mukana koko illan tai valita ohjelmasta sinua kiinnostavat osat. Voit olla mukana koko illan tai osan iltaa. Osallistua voi halutessaan myös vain kuunnellen.

Ilta on jaoteltu aiheittain ja alueittain, jolloin on helppoa osallistua myös vain osaksi iltaa (kellonaikoja on syytä tarkistaa tilaisuuden verkkosivuilta):

17.00 Tervetuloa ja ohjeet

Valmisteilla oleva kulttuuriympäristöohjelma

Kommenteilla oleva pysäköintipolitiikka

Kaupungilla vuokralla olevien asuinkerrostalotonttien täydennysrakentamiskannusteet

Energiaremontit taloyhtiöissä – energia-asiantuntijat apuna

17.30 Malminkartano – Kannelmäki

Kuninkaantammi

Vastauksia kysymyksiin – osuus

klo 18.35 Katsaus Länsi-Helsingin suunnittelutilanteeseen kymmenessä minuutissa:

mm. Kuusisaaren Kärkitie, Meilahden taidemuseon alue, Munkan venekerho, katsaus Läntisen bulevardikaupungin suunnittelutilanteeseen, Talin liikuntapuisto ja Munkkivuoren ostoskeskus

Ristikon korttelin länsiosa

Lassila, Hopeatien ympäristö

Pajamäentie 10 — 12

Kadut ja puistot kehittyvät:

Raide-Jokerin rakentamisen tilannekatsaus

Strömbergin puiston puistosuunnitelma ja Mätäjoen kalateiden suunnitelmaluonnokset

Huopalahdenportin katu— ja puistosuunnitelmaluonnokset

Klo 19.20 Vastauksia loppuillan aiheisiin liittyviin kysymyksiin

Osallistu ja vaikuta Helsingissä

Tilaisuus etenee ohjelman mukaan. Tiiviiden esitysten jälkeen kommentit ja kysymykset käydään läpi aihepiireittäin. Tilaisuuden kieli on suomi, mutta chattiin voit kirjoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne tekstitetään saavutettavaksi.

Tilaisuudessa keskitytään ajankohtaisimpiin hankkeisiin. Kaikilta alueita ei ole ajankohtaisia kuulumisia, kannattaa tutustua tarkemmin ohjelmaan verkkosivuilta. Laitoin kuitenkin tämän tapahtuman tiedoksi kaikille alueen asukasyhdistyksille koska alueen kehitys kokonaisuudessaankin varmaan kiinnostaa.

Yhteistyöterveisin, Tiina

PS. Tilaisuudessa voi antaa palautetta palautelomakkeella. Halutessanne voitte myös antaa minulle suoraan palautetta soittamalla tai sähköpostitse. Annan mielelläni myös lisätietoja. Tilaisuudesta on tulossa lähempänä ajankohtaa myös uutinen hel.fi -sivuille, mediatiedote ja lehti-ilmoitus Helsingin Uutiset -lehteen.


Tiina Antila-Lehtonen

Vuorovaikutussuunnittelija

Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön viestintä
PL 58206 (Työpajankatu 8)
00099 HELSINGIN KAUPUNKI
Puh. 09 310 37436, 040 583 6523
tiina.antila-lehtonen@hel.fi
www.hel.fi

UUTTA LÄNSI-HELSINKIÄ

--->jos et päässyt suosittuun tilaisuuteen, tallenne tulossa. Julkaistaan, kun ilmestyy!

Keskiviikkona 27.1 on kaupunkiympäristöasioihin keskittyvä Uutta Länsi-Helsinkiä tilaisuus verkossa.

Sisään tilaisuuteen pääsee klo 17.15 alkaen. Liittymislinkki on mm. tilaisuuden verkkosivulla: hel.fi/asukastilaisuudet > 27.1. Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuus. Sivulta löytyy myös illan ohjelma ja muuta tietoa.

FB-tapahtumalinkki: https://www.facebook.com/events/206452330969471 johon liitetään myös liittymislinkki.

Tilaisuuteen kannattaa osallistua tietokoneella koska kännykällä esitykset näkyvät melko pienenä ja esityksiä ja chattiä ei pääse käyttämään aivan saumattomasti. Voit osallistua nimelläsi tai anonyymisti eli niin, että nimesi ei näy. Voit osallistua tilaisuuteen koko illan tai vain hetken aikaa.

Tilaisuutta varten sai esittää etukäteen kysymyksiä Kerrokantasi -verkkopalvelussa. Kysymyksiä ja kommentteja tuli yli 330 eli aihealue kiinnostaa länsihelsinkiläisiä.

Tilaisuudesta tulee tallenne verkkosivuille, mutta tallenteesta ei pääse seuraamaan viestiseinää.

Tilaisuuteen liittyvä uutinen löytyy täältä: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/uutta-lansi-helsinkia-220121
OmaStadi läntisellä alueella: nyt äänestämään 6.10-28.10

Läntisen alueen äänestykseen päässeitä kehittämisideoita:

Konala liikkuu• Pienoisgolfrata Konalaan• Eri sukupolvia yhdistävä ulkokuntoilupaikka Hilapellon puistoon Konalaan• Trampoliinipuisto Konalaan