Historiaa

Konala-Seura ry täytti 40 vuotta 21.11.2014. Vuosipäivää juhlittiin ravintola Angry Duckissa. Neljänkymmenen vuoden aikana seura on vaikuttanut muun muassa alueen kaavoitukseen, liikennejärjestelyihin, valaistukseen ja postin sijaintiin. Se on osallistunut myös yhteiseen taisteluun Pitäjänmäen terveyskeskuksen ja ala-asteen koulun säilyttämisen puolesta. Yhteistyö ja yhteishengen luominen alueen muiden toimijoiden kanssa on ollut tärkeää.

Seuran järjestämästä naisten liikunnasta, viime vuosina keppijumpasta, on tullut oleellinen osa seuran toimintaa. Liikuntaa on vuosien mittaan järjestetty myös esikouluikäisille lapsille.

Seura julkaisi talkoovoimin Konalan Sanomat -lehteä yli 20 vuotta vuoden 1997 huhtikuuhun saakka. Myös kulttuurilla on ollut osansa. Konala-Seura on järjestänyt taidenäyttelyjä, retkiä, konsertteja ja luentoja. Joka toinen vuosi järjestetty harrastajataidenäyttely oli suosittu.  Senioreille suunnattu korttelikerho, jonka perustajiin myös Konala-Seura kuului, on osoittanut tarpeellisuutensa. Korttelikerho rekisteröityi vuonna 2006 nimellä Pit-Ko ry Pitäjänmäen-Konalan Ikäihmiset. Korttelikerho toimii edelleen Leikkipuisto Vähätuvan tiloissa keskiviikkoisin kello 11-12  kesäaikaa lukuun ottamatta. Se on vakiinnuttanut paikkansa ikäihmisten parissa.

Seura on tukenut Konalan historiikin toimittamista. Sekä suomeksi että ruotsiksi julkaistun historiikin tekijä on Torbjörn Holmqvist. Konala-Seura on julkaissut Aila Rantasen Konala-kortteja, joissa on kolme eri kuva-aihetta. Seuran 30-vuotisjuhlaan 28.11.2004 valmistui vanhoista Konala-kuvista koottu kuva-CD, jonka alullepanija on konalalainen Samuli Aalto. Maaliskuussa 2012 valmistui viimeisin, Konalan lähihistoriaa käsittelevä julkaisu, Seija Korpelan toimittama ”Kånalan landelaisesta Konalan kundiksi – Muistelmia ja faktaa Konalan kasvun ajalta”.

Seuran uusin projekti on kotikaupunkipolun suunnitteleminen Konalaan. Kotikaupunkipolku antaa tietoa alueen historiasta ja nykyajasta niin uusille kuin vanhoillekin konalalaisille.

Konala-Seuran Facebook-sivuilta löydät lisää tietoa toiminnastamme ja ajankohtaisista tapahtumista

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

  • Konala-Seuran / Kånala Gilletín perustamiskokouksen pöytäkirja liitteineen ja Konalan asukasyhdistyksen tiedote 1/1974, jotka on toimitettu Helsingin kaupunginarkistoon 2016.